RSS 
  

Няма статии в тази категория. Ако се показват подкатегории на тази страница, то те може да съдържат статии.

Подкатегории

 • Поморие

  Читалище „ Просвета” в гр. Поморие е основано през 1888 год. от група ентусиасти, предимно учители и чиновници в някогашното многоезично Анхиало.

  В своята 125 – годишна история, е извървяло трудния и стръмен път на своето развитие, като културна институция със свой характерен и уникален образ.

  Библиотеката при Читалище „Просвета 1888” е най – голямата на територията на общината и се помещава в нова, модерна, с много добри условия сграда. Тя притежава богат фонд, модерно оборудвани читалня, детски отдел и отдел за възрастни.     Много богата и разнообразна е дейността и на НЧ „Просвета”. 

 • Созопол

  Созопол

  Град Созопол е  културно средище с национално значение .

  Градът е наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър е един от най – старите български градове. От античността до 17 век Созопол е процъфтяващ търговски център.

  От късната античност градът се развива като важен църковен център с множество средновековни манастири.

  Ежегодно се провеждат празници на изкуствата „Аполония”. Част от културната програма на общината са Детски фестивал „Созополска панорама”, Седмица на детската книга и изкуства за деца, традиционни празници на Созопол.

  Със своето културно- историческо минало, със запазената си архитектура от 18 – 19 век, своите плажове и богата лятна културна програма , Созопол привлича днес множество туристи.

 • Регионална библиотека П.К.Яворов Бургас
 • Общинско радио